Jednoduchý recept

Musaka z lilků bez masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21685

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Lilek
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Rajčata
80 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
11% Sacharidy 39 g
45% Tuky 34 g
23% Sodík 469 mg
17% Bílkoviny 9 g

Musaka z lilků bez masa postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, nakrájíme podélně plátky, které osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.

2

Omytá a spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme a promícháme.

3

Zelenou petržel si opláchneme a nakrájíme nadrobno.

4

Po půl hodině plátky opláchneme čistou vodou, necháme odkapat a v hlubší pánvi je orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.

5

Lilky z oleje vyjmeme a odložíme na talíř.

6

V tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, kterou krátce orestujeme.

7

K rýži přidáme 150 g rajčat a zelenou petrželku, osolíme, promícháme, podlijeme 2 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže.

8

Do zapékací mísy budeme postupně vrstvit všechny suroviny.

9

Na dno dáme část lilků, pak rozetřeme část rýžové směsi a na rýži poklademe část rajčat.

10

Takto vrstvy budeme opakovat a zakončíme poslední vrstvou rajčat. Musaku dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut,

11

pečeme při 200 °C.

12

Po půl hodině vše přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a moukou.

13

Musaku z lilků upečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept