Recept

Musaka z květáku a brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21700

Ingredience

600 g Brambory
600 g Květák
4 dl Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 765kJ
9% Sacharidy 32 g
37% Tuky 28 g
30% Sodík 606 mg
28% Bílkoviny 16 g

Musaka z květáku a brambor postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.

2

Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.

3

Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.

4

Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.

5

Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept