Jednoduchý recept

Pyré z koroptví

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21717

Ingredience

100 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
2 špetka Kmín drcený
2 ks Koroptev
200 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
200 g Paštika z husích jater
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 906kJ
1% Sacharidy 5 g
31% Tuky 23 g
9% Sodík 170 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pyré z koroptví postup přípravy receptu:

1

Dvě koroptve očistíme a zbavíme vnitřností. Ponecháme si drůbky na později. Koroptve omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přisypeme trochu kmínu, přidáme máslo a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut a podle potřeby podléváme.

2

Než se koroptve upečou, uvaříme drůbky. Do kastrůlku nalijeme bílé víno, vložíme drůbky včetně jatýrek, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř, pokrájenou šalotku a povaříme 25 minut.

3

Maso z upečených koroptví obereme, přidáme drůbky i se zbytkem vína a uvařenou šalotkou, z pekáče přidáme pár lžic vypečené šťávy z koroptví, bešamel, 100 g másla a vše promícháme a pomeleme na strojku nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme hustou smetanu, husí paštiku a šlehačem vyšleháme do pěny.

4

Pěnu podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept