Fazolové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové karbanátky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21736 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 212,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole den předem namočíme do vody, druhý den je 5 minut uvaříme v té samé vodě, pak je scedíme, zalijeme čistou vodou a vaříme doměkka. |
2 | Uvařené fazole dáme do mísy, přidáme k nim vejce, strouhanku, sůl, pepř a drobně pokrájenou cibuli. |
3 | Směs dobře promícháme a rukama tvoříme karbanátky, které usmažíme na rozpáleném oleji z každé strany. |