Pastevecký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastevecký koláč
Pastevecký koláč
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21738 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso mleté |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej stolní |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Tuřín |
20 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej stolní, Tuřín, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pastevecký koláč postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut. |
2 | Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř. |
3 | Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou. |