Jednoduchý recept

Žampiony na bílém víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21742

Ingredience

60 ml Citronová šťáva
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
20 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
1 ks Šalotka
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 602kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 48 mg
4% Bílkoviny 2 g

Žampiony na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.

2

Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.

3

Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

4

Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept