Recept

Italský koláč z brambor

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2176

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kostka Droždí
120 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Olej stolní
10 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
20% Sacharidy 71 g
44% Tuky 33 g
98% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Italský koláč z brambor postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem.

2

Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

3

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.

4

Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř.

5

Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek.

6

Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem.

7

Poté dáme těsto kynout.

8

Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka.

9

Vložíme do trouby a pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept