Tvarohový moučník ke kávě

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • krém
    • 2hrnkyCukr krupice
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 400mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 2kusyVejce slepičí
    • 500hrnkůMléko polotučné
    • 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
10830 kcal
Bílkoviny
670 g
Tuky
439 g
Sacharidy
1028 g
Vláknina
2 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, vanilkový cukr, vejce, olej, mouku, kypřicí prášek a mléko smícháme v míse. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbylé těsto promícháme s kakaem a kávou a nalijeme na světlé těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut. Po vychladnutí na upečené těsto rozetřeme připravený krém.
  • 2
    Moučník ozdobíme rozpuštěnou čokoládou promíchanou se zakysanou smetanou.
  • 3
    Příprava krému: V mléce uvaříme pudink a ihned do něj zašleháme máslo. Vmícháme tvarohy, rum a ještě chvíli šleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.