Jednoduchý recept

Selská pivní polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21778

Ingredience

krutonky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Rohlíky bílé
50 g Sýr Eidam cihla 40%
Selská pivní polévka
100 g Celer bulvový
100 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřový bok uzený
1200 ml Voda pitná
100 g Zelí hlávkové bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
3% Sacharidy 12 g
61% Tuky 46 g
19% Sodík 388 mg
12% Bílkoviny 7 g

Selská pivní polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky.

2

Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept