Jednoduchý recept

Tvarohové řezy s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2178

Ingredience

160 g Cukr krupice
140 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
400 g Kompot višňový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
350 g Mouka polohrubá
1 ks Pudinkový prášek - kakaový
3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 kávová lžička Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
450 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 g Tuk rostlinný
500 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
16% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 192 mg
20% Bílkoviny 11 g

Tvarohové řezy s višněmi postup přípravy receptu:

1

Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.

2

Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.

3

Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.

4

Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.

5

Pečeme 45minut.

6

Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept