Recept

Papriky plněné bramborami a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21790

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
1,5 dl Olej olivový
8 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 841kJ
8% Sacharidy 29 g
75% Tuky 56 g
33% Sodík 658 mg
30% Bílkoviny 17 g

Papriky plněné bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.

3

Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky.

4

Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept