Papriky plněné bramborami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné bramborami a zeleninou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21790 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 dl | Olej olivový |
8 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 968,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Papriky plněné bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr. |
3 | Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky. |
4 | Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda. |