Slaninové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové muffiny
Slaninové muffiny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21795 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka kukuřičná |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
75 g | Tuk rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 192,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si formu na 15 kusů muffin a vymažeme 20g tuku. Troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | Slaninu tence krájenou osmažíme dokřupava, mezi dvěma ubrousky odsajeme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Rozpustíme máslo s 55g tuku a necháme zchladnout. Ohřejeme si mléko, v misce vidličkou rozšleháme vejce a vlijeme k rozehřátému tuku, přimícháme teplé mléko. |
3 | V míse smícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem, přimícháme kukuřičnou mouku. Do sypké směsi vmícháme všechny tekutiny a řádně smícháme. Jako poslední přimícháme pokrájenou slaninu. Formičky plníme jen do poloviny a pečeme zhruba 20 minut, až zezlátnou. Podáváme nejlépe horké. |