Hovězí plátky na morku

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nažízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečme na části tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na nepoužitém tuku dozlatova, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přisolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený morek a vše krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.