Recept

Švábská jablková bublanina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2181

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
220 g Cukr moučkový
5 polévková lžíce Džem meruňkový
600 g Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
15% Sacharidy 56 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 66 mg
12% Bílkoviny 7 g

Švábská jablková bublanina postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.

4

Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept