Rajčata plněná houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21811 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
50 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata plněná houbami postup přípravy receptu:
1 | Z větších omytých rajčat seřízneme vršky (2 cm silné). Rajčata lžičkou vydlabeme a vnitřky dáme do misky pro další použití. Rýži dobře propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme jenom 5 minut, potom ji scedíme a dáme do druhé misky. Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na rozpáleném omastku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, |
3 | přidáme omyté houby pokrájené na plátky a spolu restujeme. Po chvíli přidáme k houbám rýži a 1/2 vydlabané dužiny z rajčat. |
4 | Osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, pánev z plotny odstavíme a za chvíli přimícháme petrželku. |
5 | Připravenou směsí naplníme rajčata, která poklademe do olejem vymazaného pekáče. K rajčatům přidáme zbytek vydlabané dužiny a pekáč vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 175°C přibližně 20 minut, poté rajčata přelijeme vajíčky, která jsme rozšlehali s moukou v zakysané smetaně a ještě pečeme 10-15 minut. |
Skvělý tip