Kuřecí v citronové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí v citronové omáčce
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 152,5mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 391,8mg |
Vitamín A | 89,6mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí v citronové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sůl, pepř, mouku a čtyři kuřecí filety (každý o 200 g), ve směsi obalíme. Pak je smažíme na oleji a másle z každé strany pět až šest minut do zlatova. |
2 | Dva prolisované stroužky česneku smažíme dvě minuty na másle. Poté přidáme vývar, smetanu, šťávu a necháme při varu zhoustnout. |
3 | Před podáváním omáčku ochutíme bazalkou. |