Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21847

Ingredience

60 ml Balsamico ocet
500 g Brambory
10 g Chilli paprička zelená
500 g Chobotnice
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
20 ml Citronová šťáva
100 g Koriandr čerstvý
50 ml Limetka
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 024kJ
6% Sacharidy 21 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 214 mg
29% Bílkoviny 16 g

Grilované chobotnice postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.

2

Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.

3

Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.

4

Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept