Istrijský brodet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istrijský brodet
Istrijský brodet
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Borůvky |
4 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 kg | Mořský ďas |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový |
5 ks | Olivy zelené |
5 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 260,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Česnek, Cibule, Citrony, Mořský ďas, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Olivy zelené, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Istrijský brodet postup přípravy receptu:
1 | Mořskou rybu vykucháme, očistíme, pořádně omyjeme a naporcujeme. |
2 | Porce ryby osolíme, obalíme v mouce. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme rybu z každé strany dozlatova. |
4 | Potom porce ryby vyjmeme z oleje, dáme je do čisté pánve a použitý olej přecedíme přes sítko a nalijeme ho do druhé, hlubší pánve. |
5 | Na použitém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, který zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a zředíme trochou vody. |
6 | Vše necháme několik minut povařit, odstavíme z plotny a přidáme borůvky, kapary, rozmarýn, rajčatový protlak a pepř. |
7 | Důkladně promícháme a touto šťávou přelijeme porce ryby v pánvi a při mírné teplotě spolu povaříme 30 minut. |
8 | Před dokončením vaření přidáme do šťávy olivy a drobně pokrájenou zelenou petrželku. |