Istrijský brodet

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořskou rybu vykucháme, očistíme, pořádně omyjeme a naporcujeme.
  • 2
    Porce ryby osolíme, obalíme v mouce.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme rybu z každé strany dozlatova.
  • 4
    Potom porce ryby vyjmeme z oleje, dáme je do čisté pánve a použitý olej přecedíme přes sítko a nalijeme ho do druhé, hlubší pánve.
  • 5
    Na použitém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, který zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a zředíme trochou vody.
  • 6
    Vše necháme několik minut povařit, odstavíme z plotny a přidáme borůvky, kapary, rozmarýn, rajčatový protlak a pepř.
  • 7
    Důkladně promícháme a touto šťávou přelijeme porce ryby v pánvi a při mírné teplotě spolu povaříme 30 minut.
  • 8
    Před dokončením vaření přidáme do šťávy olivy a drobně pokrájenou zelenou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.