Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21848
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Borůvky
4 ks Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary
1 kg Mořský ďas
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový
5 ks Olivy zelené
5 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Víno bílé
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
4% Sacharidy 15 g
39% Tuky 29 g
28% Sodík 558 mg
69% Bílkoviny 39 g

Istrijský brodet postup přípravy receptu:

1

Mořskou rybu vykucháme, očistíme, pořádně omyjeme a naporcujeme.

2

Porce ryby osolíme, obalíme v mouce.

3

V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme rybu z každé strany dozlatova.

4

Potom porce ryby vyjmeme z oleje, dáme je do čisté pánve a použitý olej přecedíme přes sítko a nalijeme ho do druhé, hlubší pánve.

5

Na použitém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, který zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a zředíme trochou vody.

6

Vše necháme několik minut povařit, odstavíme z plotny a přidáme borůvky, kapary, rozmarýn, rajčatový protlak a pepř.

7

Důkladně promícháme a touto šťávou přelijeme porce ryby v pánvi a při mírné teplotě spolu povaříme 30 minut.

8

Před dokončením vaření přidáme do šťávy olivy a drobně pokrájenou zelenou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept