Recept

Zapečená treska na citronu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21850

Ingredience

1 kg Brambory vařené
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
60 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Mušle slávky
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
18% Sacharidy 65 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Zapečená treska na citronu postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Smažíme 2-3 minuty doměkka. Přisypeme mouku a mícháme asi 1 minutu. Za stálého míchání přilijeme postupně rybí vývar a vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme citronovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.

2

Omáčku sejmeme z ohně, vmícháme do ní tresku nakrájemou na kostky, mušle uvařené a vyloupané, nasekanou petrželku a vše přeložíme do zapékací misky. Brambory rozmačkáme se zbývajícím máslem a mlékem a rozetřeme na rybu. Pečeme 30-40 minut v rozpálené troubě na 220 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept