Zapečená treska na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska na citronu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21850 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 77,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 182,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Mušle slávky, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená treska na citronu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Smažíme 2-3 minuty doměkka. Přisypeme mouku a mícháme asi 1 minutu. Za stálého míchání přilijeme postupně rybí vývar a vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme citronovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem. |
2 | Omáčku sejmeme z ohně, vmícháme do ní tresku nakrájemou na kostky, mušle uvařené a vyloupané, nasekanou petrželku a vše přeložíme do zapékací misky. Brambory rozmačkáme se zbývajícím máslem a mlékem a rozetřeme na rybu. Pečeme 30-40 minut v rozpálené troubě na 220 °C. |