Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 21858

Ingredience

110 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
70 g Hrozinky
250 ml Kompot jablečný
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
55 g Máslo čerstvé
55 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
26% Sacharidy 95 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 136 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chlebíček s jablky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.

3

Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept