Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 21861

Ingredience

2 ks Cuketa
300 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Máslo čerstvé
250 g Olej rostlinný
115 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 930kJ
29% Sacharidy 106 g
107% Tuky 80 g
17% Sodík 331 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chlebíček z cukety postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).

3

Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept