Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21877

Ingredience

600 g Brambory
1 kg Candát obecný
150 g Cibule
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Paprika žlutá
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata
2 ks Rajčata zelená
100 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 185kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 22 g
26% Sodík 511 mg
55% Bílkoviny 31 g

Rybí džuveč postup přípravy receptu:

1

Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na chladném místě.

2

Mezitím připravíme k vaření zeleninu. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Omyté 4 sladké i 2 pálivé papriky, zbavené jádřinců, nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle zpěníme, poprášíme moukou, přidáme sladkou papriku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme.

3

Pak přidáme papriky, brambory, dobře propláchnutou rýži a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme do směsi pokrájená rajčata, osolíme podle chuti a směs vyklopíme do zapékací mísy.

4

Navrch poklademe kousky ryby, dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do doby, až se voda vypaří a směs pod rybou bude hustá, ale šťavnatá.

5

Rybí džuveč podáváme posypaný drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept