Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21880

Ingredience

1 kg Brambory
700 g Cibule
1 ks Cuketa
1 kg Filé z aljašské tresky
1 ks Lilek
2 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
50 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
19% Sacharidy 67 g
10% Tuky 8 g
27% Sodík 535 mg
98% Bílkoviny 55 g

Mořský rybí džuveč postup přípravy receptu:

1

K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme.

2

Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou.

3

Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky.

4

Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.

5

V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit.

6

Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept