Amplouada se žloutky a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Amplouada se žloutky a kapary
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 21889 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Kapary |
200 ml | Olej olivový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 182kJ
1% Sacharidy 2 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 35 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 106,1mg |
Draslík | 99,4mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Amplouada se žloutky a kapary postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme česnek, ančovičky a žloutky. Zvolna po kapkách přidáváme olej a umícháme majonézu. Nakonec do husté omáčky vmícháme najemno nasekané kapary. |
2 | Omáčku podáváme k masu a rybám. |