Ryba na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21935 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cípal |
1 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
20 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 237,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cípal nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, vykucháme a nařízneme. Mrkev a cibulky nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. |
2 | Rybu potřeme olejem, omáčkou a osolíme ji. Poté ji necháme třicet minut ležet v lednici. |
3 | Polovinu mrkve, cibule a zázvoru dáme na alobal, na to položíme rybu a nakonec zbytek zeleniny a zalijeme marinádou. |
4 | Rybu se zeleninou vaříme v parním hrnci asi dvacet minut. Před podáním rybu ozdobíme petrželkou. |