Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21947

Ingredience

směs na potřeni
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
3 ks Česnek
Kapr na olivách
1 ks Citrony
1,5 kg Kapr obecný
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Olivy zelené
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
2 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
4% Sacharidy 13 g
298% Tuky 224 g
34% Sodík 672 mg
123% Bílkoviny 69 g

Kapr na olivách postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, vykucháme a omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a uděláme nožem několik zářezů hlubokých 5 mm po celém kaprovi.

2

Připravíme směs, kterou budeme potřebovat k potření kapra:

3

Do misky dáme olivový olej, přidáme k němu drobně pokrájený česnek, rozdrcený tymián, drobně nasekanou petrželku, sůl a pepř, vše dobře promícháme a tuto směs vetřeme do vytvořených zářezů, zbytkem směsi vytřeme vnitřek kapra.

4

Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme nahrubo, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.

5

V pánvi na másle orestujeme krátce mrkev, přidáme rajčata, vypeckované olivy, sůl, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny.

6

Kapra vložíme do vymaštěného pekáče, na kapra navrstvíme podušenou zeleninu a dáme do předehřáté trouby péct.

7

Pečeme přibližně 45 minut při 175 °C a během pečení kapra poléváme vodou a výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept