Recept

Zapečený kapr s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21948

Ingredience

náplň do kapra
100 g Cibulka jarní
100 g Houby čerstvé
75 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
Zapečený kapr s houbami
1,5 kg Kapr obecný
75 g Máslo čerstvé
0,5 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 386kJ
4% Sacharidy 14 g
99% Tuky 74 g
27% Sodík 542 mg
133% Bílkoviny 75 g

Zapečený kapr s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).

2

Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.

3

Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.

4

K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.

5

Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.

6

Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept