Špíz z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z jablek
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21953 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Jablka |
2 ks | Paprika zelená |
8 ks | Špekáčky |
20 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špíz z jablek postup přípravy receptu:
1 | Veškeré suroviny nakrájíme na větší kousky, špekáčky před krájením oloupeme. |
2 | Připravíme jehly na špízy a postupně napichujeme kousky jablek, špekáčků, paprik a ementálu. Grilujeme 3 minuty. Při grilování nezapomínáme špízy postupně otáčet. |