Pstruh na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na mandlích
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
70 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kg | Pstruh |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 149,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 157,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mandle, Pepř bílý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé pstruhy vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, pak je z másla vyndáme na mísu. |
2 | Mandle povaříme asi 1-2 minuty, scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme nadrobno a chvilku je restujeme dorůžova v rozpáleném másle po pstruzích. |
3 | Pstruha servírujeme posypaného mandlemi a pokapaného citronovou šťávou. |