Špíz ze švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz ze švestek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21957 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
150 g | Hovězí maso zadní |
200 ml | Kečup |
2 polévková lžíce | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Povidla švestková |
200 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 159,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Oregano sušené, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Koření grilovací, Omáčka sójová, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špíz ze švestek postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme oregano, kečup, sojovou omáčku, grilovací koření a povidla. Do vzniklé marinády zamícháme na kousky nakrájené maso a švestky a necháme asi jeden den naložené. |
2 | Naložené maso se švestkami a slaninou střídavě napichujeme na jehly a grilujeme 15 minut při častém otáčení. |