Recept

Alsaský cibulový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21971

Ingredience

zálivka
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Alsaský cibulový koláč
150 g Anglická slanina
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
13% Sacharidy 46 g
64% Tuky 48 g
25% Sodík 494 mg
35% Bílkoviny 20 g

Alsaský cibulový koláč postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, vejce, másla, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na pánvi. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme ji, zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladit.

3

Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto rozprostřeme cibulovou směs a zalijeme připravenou zálivkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

4

Podáváme s různými druhy salátů.

5

Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Zálivku okořeníme muškátem, osolíme a opepříme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept