Vařený zubatec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený zubatec
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 ks | Květák |
1 dl | Olej olivový |
8 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zubatec obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 77g |
Vitamín A | 412,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Květák, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Zubatec obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařený zubatec postup přípravy receptu:
1 | Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme. |
2 | Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou. |
3 | Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu. |
4 | Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje, |
5 | obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku. |
Poznámka
Květák uvaříme předem.