Hovězí maso na švestkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na švestkové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 38,1mg |
Draslík | 38,7mg |
Vláknina | 382,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Olej stolní, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Povidla švestková, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí maso na švestkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hlubší míse smícháme švestková povidla, sojovou omáčku, sherry, olej, nastrouhaný zázvor, nasekané papričky a nadrcený česnek. |
2 | Připravenou omáčkou potřeme maso a dáme péct do trouby. Pečeme 30 minut při 170 °C. |
3 | Podáváme s pečivem. |