Zapečená treska s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21984 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Zapečená treska s rajčaty | |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
700 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 883,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená treska s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | K přípravě tresky připravíme marinádu. Do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájený česnek na plátky a posekanou čerstvou bazalku. Vše zamícháme a potřeme filety tresky, které jsme předtím osolili. |
2 | Do olejem vymazaného pekáče naskládáme potřené filety tresky, na které položíme nakrájené plátky rajčat a v předehřáté troubě pečeme pří 190 °C tresku dozlatova. |