Křen octový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen octový
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2201 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
200 g | Křen |
25 ml | Ocet kvasný lihový |
5 g | Sůl |
350 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 38 kcal
Kilojoule 157kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 1 g
16% Sodík 325 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 232,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen octový postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem, osolíme a přidáme cukr a ocet. |
2 | Vše promícháme a necháme vychladnout. |