Zdravý recept

Marinované jehněčí na hrozinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22018

Ingredience

1 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
70 g Hrozinky
680 g Jehněčí kýta
125 ml Jogurt bílý
2 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Koriandr čerstvý
80 g Mandle
125 ml Mléko odtučněné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
7% Sacharidy 25 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 144 mg
68% Bílkoviny 38 g

Marinované jehněčí na hrozinkách postup přípravy receptu:

1

Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno.

2

Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce.

3

Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept