Karlovarské knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarské knedlíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2205 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 ml | Mléko polotučné |
110 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
40 g | Tuk |
200 g | Vejce slepičí |
680 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 362,0mg |
---|---|
Cholesterol | 94,4mg |
Draslík | 43,3mg |
Vláknina | 696,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarské knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout. |
2 | Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme. |
3 | Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut. |
4 | Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky. |
Karlovarské knedlíky vařím místo v ubrousku ve fólii. Recept je hezky rozepsaný, doporučuji. Mléko používám dle potřeby, záleží na savosti žemlí.Tyto knedlíky dělávám hlavně ke svíčkové a hodí se i k jiným jemným smetanovým omáčkám.