Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Karlovarské knedlíky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2205
Kategorie: Přílohy

Ingredience

600 ml Mléko polotučné
110 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Petržel - nať
20 g Sůl
40 g Tuk
200 g Vejce slepičí
680 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 429kJ
14% Sacharidy 52 g
12% Tuky 9 g
40% Sodík 810 mg
20% Bílkoviny 11 g

Karlovarské knedlíky postup přípravy receptu:

1

Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout.

2

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme.

3

Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut.

4

Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Karlovarské knedlíky
Karlovarské knedlíky vařím místo v ubrousku ve fólii. Recept je hezky rozepsaný, doporučuji. Mléko používám dle potřeby, záleží na savosti žemlí.Tyto knedlíky dělávám hlavně ke svíčkové a hodí se i k jiným jemným smetanovým omáčkám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept