Hlemýždi v omáčce

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
477 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.
  • 2
    Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.
  • 3
    Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.
  • 4
    Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.
  • 5
    Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.
  • 6
    Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.