Hlemýždi v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi v omáčce
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer - nať |
5 ks | Česnek |
150 g | Cibule |
2 kg | Hlemýždi |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 954,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hlemýždi, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlemýždi v omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať. |
2 | Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme. |
3 | Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme. |
4 | Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut. |
5 | Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby. |
6 | Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.