Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22063

Ingredience

2 polévková lžíce Celer - nať
150 g Cibule
2 kg Hlemýždi
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
5 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 513 mg
88% Bílkoviny 50 g

Hlemýždi v omáčce postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.

2

Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.

3

Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.

4

Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.

5

Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.

6

Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept