Recept

Chobotničky v marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22064

Ingredience

marináda
1 l Ocet vinný
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1,5 l Voda pitná
5 ks Česnek
Chobotničky v marinádě
2 kg Chobotnice
2 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
3% Sacharidy 11 g
32% Tuky 24 g
86% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Chobotničky v marinádě postup přípravy receptu:

1

Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny.

2

Připravíme marinádu:

3

Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout.

4

Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept