Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22071

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Candát obecný
100 g Celer bulvový
500 g Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Rajčata
5 polévková lžíce Strouhanka
5,5 polévková lžíce Sůl
0,5 l Voda pitná
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
9% Sacharidy 33 g
7% Tuky 5 g
139% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 27 g

Plaka postup přípravy receptu:

1

Candáta nebo kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme, pokapeme citronem a odložíme na mísu.

2

Připravíme pekáč vymazaný olejem. Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi rozehřejme olej, cibuli pokrájenou na kolečka osmažíme na oleji dozlatova, přidáme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, promícháme a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou.

3

Mezitím omytá rajčata rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kostky, které přidáme k mrkvi s celerem a spolu dusíme. Druhou polovinu rajčat nakrájíme na kolečka a odložíme na misku. K podušené zelenině přimícháme hladkou mouku, mletou pálivou papriku, nasekaný česnek, sůl, pepř, bobkový list a přilijeme vodu. Vše promícháme a spolu dusíme asi 10 minut.

4

Dušenou zeleninu dáme do zapékací mísy, na ni položíme candáta, na kterého položíme plátky rajčat, pokapeme je olejem, posypeme strouhankou a cukrem, zakryjeme pokrývkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení zeleninu s rybou podléváme vodou a výpekem.

5

Candáta se zeleninou můžeme podávat i studeného.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept