Rizoto ze sépie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto ze sépie
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22073 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Rýže loupaná |
500 g | Sépie |
1 polévková lžíce | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 614,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Sépie, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto ze sépie postup přípravy receptu:
1 | Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho. |
2 | Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky. |
3 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova. |
4 | K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži, |
5 | víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody. |
6 | Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou. |