Jednoduchý recept

Pilaf z úhoře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22080

Ingredience

0,5 dl Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,465 kcal
Kilojoule 6 129kJ
29% Sacharidy 103 g
120% Tuky 90 g
11% Sodík 213 mg
104% Bílkoviny 58 g

Pilaf z úhoře postup přípravy receptu:

1

Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.

2

Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.

3

Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).

4

Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.

5

Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept