Cuketová omeleta se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová omeleta se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22088 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
14 g | Mandle mleté |
3 kávová lžička | Olej olivový |
1 hrst | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl mořská |
60 g | Sýr Čedar |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 220,3mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata sušená sterilovaná, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cuketová omeleta se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme semínek a omyjeme. Spolu s cibulí papriku nasekáme na jemno a restujeme 4-5 minut na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje. Poté odstavíme. |
2 | Na nepřilnavou pánev dáme zbývající 2 lžičky olivového oleje a rozehřejeme na středním plameni. Nastrouhanou cuketou vyskládáme dno pánve. Až lehce zhnědne, přidáme cibuli s paprikou a lehce podusíme. |
3 | Rozšlehané vejce vlijeme do směsi. Přidáme sůl a pepř podle chuti, sušená rajčata a sekané mandle. |
4 | Po řádném smíchání přidáme nastrouhaný čedar. Přikryjeme pánev pokličkou a ztlumíme plamen. Hotová omeleta se vyznačuje lehkým nafouknutím. |