Jednoduchý recept

Jemné knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2209

Ingredience

4000 g Knedlíky v prášku
600 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Sůl
240 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 887kJ
48% Sacharidy 174 g
10% Tuky 8 g
140% Sodík 3 g
62% Bílkoviny 35 g

Jemné knedlíky postup přípravy receptu:

1

Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.

2

Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.

3

Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept