Jemné knedlíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
13 g
Cukr
185 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.
  • 2
    Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
  • 3
    Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.