Hovězí boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí boršč
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22094 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
35 g | Brukev řepka |
2 ks | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
685 g | Hovězí maso vařené |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
5 ks | Meruňky sušené |
1 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Řepa žlutá |
1 polévková lžíce | Sůl |
470 ml | Voda pitná |
1,9 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 246g |
---|---|
Cholesterol | 719,2mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 74g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 247,4mg |
Vitamín E | 19,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Limetková šťáva, Meruňky sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Cibule červená, Hovězí maso vařené, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Řepa žlutá, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí boršč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Omytou řepu usušíme a zabalíme do alobalu. Řepu pečeme do měkka, asi 30 minut. Necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme šťávou z limetky a dáme bokem. |
2 | Vezmeme přiměřeně velký hrnec a rozpálíme v něm olivový olej. Česnek a cibuli na mírném ohni vaříme, dokud nezezlátne. Vmícháme bobkový list, sůl, pepř a na jemno nasekanou petržel. Přidáme na malé kousky nakrájenou brukev, mrkev, celer, papriku, rajčata, sušené meruňky a hovězí maso. Restujeme 7-10 minut a potom zalijeme vývarem a vodou. Přidáme upečenou řepu. |
3 | Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme zeleninu povařit dokud nezměkne. Přibližně 1 hodinu. |
Poznámka
Celer známe i jako celerovou hlízu.