Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 22094

Ingredience

2 ks Bobkový list
35 g Brukev řepka
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
685 g Hovězí maso vařené
1 polévková lžíce Limetková šťáva
5 ks Meruňky sušené
1 ks Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
0,5 polévková lžíce Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
470 ml Voda pitná
1,9 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
1 ks Řepa žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

152% Kalorie 2,994 kcal
Kilojoule 12 525kJ
72% Sacharidy 259 g
174% Tuky 130 g
546% Sodík 11 g
380% Bílkoviny 214 g

Hovězí boršč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Omytou řepu usušíme a zabalíme do alobalu. Řepu pečeme do měkka, asi 30 minut. Necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme šťávou z limetky a dáme bokem.

2

Vezmeme přiměřeně velký hrnec a rozpálíme v něm olivový olej. Česnek a cibuli na mírném ohni vaříme, dokud nezezlátne. Vmícháme bobkový list, sůl, pepř a na jemno nasekanou petržel. Přidáme na malé kousky nakrájenou brukev, mrkev, celer, papriku, rajčata, sušené meruňky a hovězí maso. Restujeme 7-10 minut a potom zalijeme vývarem a vodou. Přidáme upečenou řepu.

3

Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme zeleninu povařit dokud nezměkne. Přibližně 1 hodinu.

Poznámka

Celer známe i jako celerovou hlízu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept