Jednoduchý recept

Hovězí plátky na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 221

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
2% Sacharidy 6 g
24% Tuky 18 g
56% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Hovězí plátky na slanině postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme.

2

Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou.

3

Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

5

Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept