Hovězí plátky na slanině

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme.
  • 2
    Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 4
    Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.