Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 170 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22108

Ingredience

2 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná celozrnná
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
22% Sacharidy 78 g
19% Tuky 14 g
21% Sodík 411 mg
28% Bílkoviny 16 g

Dalamánky se sezamem postup přípravy receptu:

1

Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem. Jednu lžíci sezamových semínek dáme stranou na posypání, zbylá semínka lehce opražíme.

2

Nejprve uděláme kvásek z pěti polévkových lžic vlažné vody, droždí, 80 g mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse umícháme obě mouky se solí, přidáme kvásek, zbytek vlažné vody a řádně prohněteme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl. Poté do těsta vmícháme sezamová semínka a utvoříme kuličky, kterými plníme dortovou formu. Dalamánky necháme ve formě vykynout zhruba 40 minut. Vykynuté dalamánky potřeme mlékem, posypeme sezamem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut, pak teplotu stáhneme na 190 °C a pečeme dalších 30 minut, až mají dalamánky zlatavou barvu. Hotové necháme na sítu vychladnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept