Salát z pečených paprik a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečených paprik a rajčat
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22117 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
8 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 979,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 296,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika žlutá, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z pečených paprik a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy. |
2 | Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme, |
3 | přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme. |
4 | Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu. |