Truffels z bílé čokolády se šampaňským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Truffels z bílé čokolády se šampaňským
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2212 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
300 g | Čokoláda bílá |
120 g | Cukr moučkový |
25 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko zahuštěné slazené |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 120,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 127,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Truffels z bílé čokolády se šampaňským postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nastrouháme. Poté přivedeme k varu neslazené kondenzované mléko, nalijeme na čokoládu a vymícháme homogenní hmotu. Přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec přilijeme šapmaňské. Směs vložíme na půl hodiny do lednice. |
2 | Z vychlazené hmoty vytvoříme lžičkou nebo cukrářským sáčkem kuličky a obalíme v moučkovém cukru. |
3 | Hotové truffels uchováváme až do podávání v lednici nebo na chladném místě. |