Recept

Marinovaná nezralá rajčátka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22121

Ingredience

marináda
1 ks Cibule
50 g Cukr krupice
50 g Hořčičné semínko
4 dl Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
35 g Sůl
Marinovaná nezralá rajčátka
1 ks Křen
2 kg Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 598kJ
8% Sacharidy 28 g
4% Tuky 3 g
79% Sodík 2 g
10% Bílkoviny 5 g

Marinovaná nezralá rajčátka postup přípravy receptu:

1

Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.

2

Marinádu si uvaříme předem:

3

Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.

4

Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.

5

Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.

6

Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept