Marinovaná nezralá rajčátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná nezralá rajčátka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22121 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 ks | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Hořčičné semínko |
4 dl | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
35 g | Sůl |
Marinovaná nezralá rajčátka | |
1 ks | Křen |
2 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 779,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Křen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Marinovaná nezralá rajčátka postup přípravy receptu:
1 | Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou. |
2 | Marinádu si uvaříme předem: |
3 | Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut. |
4 | Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou. |
5 | Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou. |
6 | Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet. |